Vargányás "fûszervaj" (vegán)
sponsored links
Vargánya.
Az egyik legkedveltebb gomba, nem véletlen.
Illatos, intenzív "vadgomba" illatú és ízû, édeskés, diós, rendkívül ízletes.
Illatos, intenzív "vadgomba" illatú és ízû, édeskés, diós, rendkívül ízletes.
Az idei õszi esõknek köszönhetõen, még most is rálelhetünk egy-két példányra.
(Minden esetben szakellenõrrel ellenõriztessük a gyûjtésünk!)
Több alkalommal, összesen 7 példánnyal gazdagodtam az õsz folyamán,
ezért különösen fontos volt, hogy mit készítek belõle.
Három darabot lesütöttem, pici üvegekbe raktam, felöntöttem olajjal és lefagyasztottam.
Így elkészítve minõségromlás nélkül élvezhetjük késõbb.
Ezt a fûszervajat saját kényeztetésemre készítettem, bár nem egyedül fogyasztottam el,
és bizony mindenkinél sikert aratott.
Vargányás "fûszervaj"
Hozzávalók
vargánya (most 1 db közepes)
2 x annyi kókuszvaj (akár teavaj)
2 ek olívaolaj
só
A gombát megtisztítottam és vékony szeletekre vágtam.
Kevés olívaolajon 4-5 percig pirítottam.
Megvártam még langyosra hûl, megpergettem kevés sóval,
majd kétszeres (máskor valamivel több)
kókuszvajjal krémesre turmixoltam.
Selymes, gazdag ízû <3,
amely a friss házi vadkovászos kenyérrel felejthetetlen ízélményt jelent.
Megjegyzés
- A célom a vargánya ízének, aromájának tökéletes megtartása volt,
ezért nem adtam hozzá semmilyen fûszert.
- Semlegesebb ízû olajat választottam (most Bellasan olívenöl).
- A kókuszvajat (Manila) felcserélhetjük vajra, ebben az esetben vajasabb ízû lesz az eredmény.
(Minden esetben szakellenõrrel ellenõriztessük a gyûjtésünk!)
Több alkalommal, összesen 7 példánnyal gazdagodtam az õsz folyamán,
ezért különösen fontos volt, hogy mit készítek belõle.
Három darabot lesütöttem, pici üvegekbe raktam, felöntöttem olajjal és lefagyasztottam.
Így elkészítve minõségromlás nélkül élvezhetjük késõbb.
Ezt a fûszervajat saját kényeztetésemre készítettem, bár nem egyedül fogyasztottam el,
és bizony mindenkinél sikert aratott.
Vargányás "fûszervaj"
Hozzávalók
vargánya (most 1 db közepes)
2 x annyi kókuszvaj (akár teavaj)
2 ek olívaolaj
só
A gombát megtisztítottam és vékony szeletekre vágtam.
Kevés olívaolajon 4-5 percig pirítottam.
Megvártam még langyosra hûl, megpergettem kevés sóval,
majd kétszeres (máskor valamivel több)
kókuszvajjal krémesre turmixoltam.
Selymes, gazdag ízû <3,
amely a friss házi vadkovászos kenyérrel felejthetetlen ízélményt jelent.
Megjegyzés
- A célom a vargánya ízének, aromájának tökéletes megtartása volt,
ezért nem adtam hozzá semmilyen fûszert.
- Semlegesebb ízû olajat választottam (most Bellasan olívenöl).
- A kókuszvajat (Manila) felcserélhetjük vajra, ebben az esetben vajasabb ízû lesz az eredmény.
*
A kertben :)